صفحه شخصی آیدا شیرانی   
 
نام و نام خانوادگی: آیدا شیرانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح
تاریخ عضویت:  1390/11/26
 روزنوشت ها    
 

 نگاهی به طراحی «آپارتمان مرداویج»، کاری از گروه معماری «حجم سبز» بخش معماری

9

برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.

معمار: گروه معماری «حجم سبز»
موقعیت پروژه: اصفهان، ایران
مساحت کل پروژه: ۳۴۰ مترمربع
مساحت زیربنا: ۱۳۴۰ متر
سازه: پویا تهرانی، رضا حامی
تأسیسات مکانیک: بابک صالح‌پور
تأسیسات برق: یاور صداقت‌کیش


آپارتمان مسکونی «مرداویج» به‌طور ویژه برای اعضای خانواده‌ی یزدانی طراحی شده و هر طبقه مختصِ یکی از اعضای خانواده است. با توجه به کاربری مسکونیِ پروژه، ایده‌ی طراحی در راستای نیازهای کاربران انجام گرفت. یکی از چالش‌های این پروژه، تنوع نیازهای کاربران و هماهنگ کردنِ آن‌ها با یکدیگر بود. در ادامه اولویت‌های هر یک از این کاربران آورده شده است. گروه معماری «حجم سبز» برای این طراحی، سناریویی جالب از نیازها و خواسته‌های کارفرمای پروژه‌ی «آپارتمان مرداویج» ارائه کرد.

پدر بزرگ و مادر بزرگ: ما دو نفر هستیم و به فضای ساخته شده زیادی نیاز نداریم. فضاهای نیمه باز برای ما دلچسب تر است. ترجیح می دهیم در کنار اتاق خواب خود تراس بزرگی داشته باشیم که در شب های بهار و تابستان درهای اتاق را کامل باز کنیم. این برای ما مطبوع تر است که از هوای خنک بیرون استفاده کنیم تا از سرمایش کولر.

ورزشکار: من یک مربی ورزش هستم و به واسطه شغل تعریق زیادی دارم بنابراین ترجیح میدهم هر بار که از ورزش می آیم دوش بگیرم. در بهار و پاییز درهای تراس را باز کنم و بعد از یک حمام دلچسب، از آفتاب مطبوع بهار، زمستان و پاییز استفاده کنم. بنابراین در بدنه اتاق من دو حمام در نظر گرفته شود. یکی حمام آفتاب (تراس) و یکی حمام آب.

هنرمند: من دوست دارم اتاقم بهترین نقطه دنیا برای من باشد. وقتی در حال کار هستم بتوانم دید خوبی به فضای بیرون داشته باشم و روبروی من هیچ چیز مزاحم دید من به بیرون نباشد. حتما یک فضای نیمه باز اختصاصی برای خودم می خواهم که گاهی انجا را برای کار کردن انتخاب کنم.

هدف کارفرما در نهایت فروش این طبقه بود. بنابراین ما به دنبال الگویی بودیم که فرایند فروش را تسهیل نماید. پرس و جوهای محلی نشان داد که در صورتی که اتاق جنوبی دارای تراس و حمام اختصاصی باشد از نظر مشتریان یک امتیاز محسوب می شود. بنابراین تیپ طبقه ورزشکار (با عمق تراس کمتر) برای واحد پایین در نظر گرفته شد. بزرگترین هدفی که در این پروژه دنبال شد حذف ضواید و اضافه کاری های بی دلیل و بی اساس در مرحله طراحی و اجرا جهت خود نمایی ساختمان بود. در این پروژه سعی شده اصالت فرم و فضا و مصالح حفظ شود و این پیوستگی در تمامی مراحل طراحی از سازماندهی اولیه تا جزئیات اجرایی و نهایتا اجرا حفظ شود. فرم نما توصیفی از اتفاقات داخلی و اتفاقات داخلی توصیفی از نیازهای کاربران بوده است که به شکلی معمارانه ساماندهی شده است.

برای بزرگ‌نماییِ هر تصویر، روی آن کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نمایی، روی تصویر کلیک کنید.
برای بزرگ‌نماییِ هر تصویر، روی آن کلیک کنید.

برگرفته از : arel.ir

سه شنبه 11 دی 1397 ساعت 17:49  
 نظرات