www.iiiWe.com » بازخوانی «آرت دکو»ی قرن بیستم در یک پروژه‌ی آمریکایی

 صفحه شخصی آیدا شیرانی   
 
نام و نام خانوادگی: آیدا شیرانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح
تاریخ عضویت:  1390/11/26
 روزنوشت ها    
 

 بازخوانی «آرت دکو»ی قرن بیستم در یک پروژه‌ی آمریکایی بخش معماری

9

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر، مرتبط با موضوع در دسترس شما خواهد بود.

یک برج مسکونی در جنوب منهتن با نگاهی به شیوه‌ی «آرت دکو»ی قرن بیستم ساخته می‌شود. بلندترین برج مسکونی در جنوب منهتن با نگاهی به مؤلفه‌های «آرت دکو»، شیوه‌ی هنری که اوایل قرن بیستم رواج داشت، ساخته می‌شود. عناصری از شیوه‌ی «آرت دکو» و نگاره‌های گوتیک، ویژگی و امضای این ساختمان را تشکیل می‌دهند.

ساخت و ساز این برج ۶۵ طبقه که در نهایت ۳۴۰ متر بلندی خواهد داشت، آغاز شده است . زمان تکمیل این پروژه سال ۲۰۱۹ اعلام شده، هرچند طبق پیش بینی‌ها تأخیر در اتمام پروژه در این زمان را محتمل می‌دانند.

عنوان "آرت دکو" از نمایشگاه بین المللی هنرتزیینات و صنعت مدرن که در سال ۱۹۲۵م.(۱۳۰۴ه.ش) در پاریس برگزار شد به عاریت گرفته شده است. این شیوه هنری از یک جریان منحصراً فرانسوی به سرعت به صورت یک شیوه بین المللی در طراحی،تزیینات داخلی و معماری درآمد.این سبک به صورت یک نمایش جدید با نمادهای مصنوعی بود که بین سنت گرایی و آینده نگری قرار داشت.آرت دکو تحت تأثیر کوبیسم،فوتوریسم،اکسپرسیونیسم و دیگر نهضت‌ها بود».

آرت دکو در دهه ۲۰و۳۰ قرن بیستم در اروپا و آمریکا طرفداران بسیاری پیدا کرد.این سبک را می‌توان ادامه سبک هنرنو تلقی کرد زیرا در سبک آرت دکو نیز از تزیینات و فرم‌های جدید استفاده بسیاری می‌شد.اما تزیینات درسبک آرت دکو فقط نمادهای گیاهی و طبیعی نبود،بلکه از انواع و اقسام تزیینات از جمله صفحات براق فلزی و نمادهای صنعتی و ماشین گونه نیز استفاده می‌شد.معماران این سبک سعی در تلفیق هنر با تولیدات و مصنوعات صنعتی داشتند.

در ساختمان‌های کوتاه مرتبه به این سبک،تاکید بر خطوط افقی ممتد(استریم لاین) ودر مواردی احداث یک برج مرتفع در میان ساختمان بود.بالای برج غالباً به صورت پله ای طراحی می‌شد.تزیینات جذاب و براق با استفاده از خطوط انحنادار و نرم و یا خطوط زیگزاگ مانند و به کارگیری رنگ‌های روشن و اولیه و لامپ‌های نئون جزو ویژگی‌های این سبک محسوب می‌شود.

آرت دکو برای ساختمان‌های بلند مرتبه با تاکید بر خطوط عمودی مورد توجه بوده است.مرتفع‌ترین آسمان خراش‌های آمریکا در دوران رکورد بزرگ اقتصادی (۱۹۲۹-۱۹۳۹)به این سبک ساخته شدند.

ساختمان کرایسلر(۱۹۲۷-۱۹۳۰) در نیویورک توسط ویلیام ون آلن طراحی شد و شاخص‌ترین ساختمان این شیوه محسوب می‌شود.

برگرفته از : honaronline.ir

یکشنبه 16 مهر 1396 ساعت 09:36  
 نظرات