صفحه شخصی آیدا شیرانی   
 
نام و نام خانوادگی: آیدا شیرانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  طراح
تاریخ عضویت:  1390/11/26
 روزنوشت ها    
 

 جایزه‌ی معماری نوین یونسکو برای حفاظت از میراث فرهنگی بخش معماری

6


جایزه‌ی معماری نوین یونسکو به جوامع محلی الهام می‌بخشد تا برای نجات ابنیه‌ی تاریخی اقدامی کنند. دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران بخش خصوصی در ایران را تشویق کرده تا پروژه‌های خود را تا پایان ۳۰ ژوئن ۲۰۱۷ ( مطابق با ۹ تیر ماه ۱۳۹۶) ارسال کنند تا به صورت بین‌المللی به نمایش درآیند.

بنابر اعلام روز یکشنبه دفتر یونسکو در تهران از سال ۲۰۰۰ جمعاً ۶۷۷ درخواست از ۲۵ کشور با ارائه پروژه‌های مختلف از خانه‌های شخصی تا مجموعه کاخ‌ها ، در این رقابت شرکت نموده‌اند . مجموعاً ۱۹۶ مورد موفق به کسب جایزه یونسکو برای فعالیت‌های برگزیده در زمینه حفظ میراث فرهنگی شده‌اند.

بعلاوه ۱۱۱ جایزه به معماری نوین که با میراث فرهنگی تلفیق شده‌اند اعطا شده است که این جایزه به تقدیر از طراحی‌های معماری امروزی که به خوبی با میراث فرهنگی عجین شده‌اند ، اختصاص دارد.

تا کنون ۵ ایرانی موفق به کسب این جایزه شده‌اند:خانه پل شیر ، جلفای اصفهان ( گواهی شایستگی آسیا – اقیانوسیه در سال ۲۰۰۲ ) ، خانه زرگر یزدی ) ، یزد ( نشان افتخار آسیا- اقیانوسیه در سال ۲۰۰۴ ) ، کاروانسرای زین الدین ، یزد (نشان افتخار آسیا – اقیانوسیه در سال ۲۰۰۵) ، ارگ سریزد، ( جایزه ممتاز آسیا – اقیانوسیه در سال ۲۰۱۴ ) ، خانه داروغه ، استان خراسان رضوی ( نشان افتخار آسیا – اقیانوسیه در سال ۲۰۱۷ )

برندگان این پروژه‌ها استانداردهای فنی و اجتماعی بالایی را برای حفاظت در منطقه ایجاد نموده‌اند . آن‌ها تلاش‌های بومی برای حفاظت از میراث فرهنگی را ارتقا داده و به جوامع محلی الهام بخشیده تا برای نجات ابنیه تاریخی اقدامی کنند.

این جوایز از فرهنگ حفاظت از میراث فرهگی از طریق انتخاب تکنیک‌ها و رویکردهای مناسب حفاظت دفاع می‌کند.

پروژه‌هایی که بیش از ۵۰ سال قدمت داشته و طی ۱۰ سال اخیر تکمیل گردیده باشند ، مشمول جوایز حفاظت از میراث فرهنگی هستند و با شرایط فوق الذکر در بخش حفاظت میراث فرهنگی قرار می‌گیرند. برای مثال خانه‌ها ، ساختمان‌های تجاری و سازمانی شهرها و روستاهای تاریخی ، پیگاه های میراث فرهنگی و باستانی و منظرهای فرهنگی ، نمونه‌های مناسبی برای رقالبت در این جایزه هستند.

هدف این جوایز تشویق افراد برای اجرای پروژه‌های حفاظت از میراث فرهنگی در جوامعشان به صورت مستقل یا با مشارکت بخش خصوصی – دولتی عنوان شده است.

این جوایز به تاثیرات اجتماعی و سیاسی پروژه با توجه به چگونگی پیوستگی روند و محصول نهایی با محیط اطراف و جامعه محلی پاداش می‌دهد.

امسال اسامی برندگان در ابتدای دسامبر ۲۰۱۷ اعلام خواهد شد که منتخبین نشان برتری ، جایزه ممتاز ، گواهی شایستگی ، نشان افتخار و جایزه معماری نوین تلفیق شده با میراث فرهنگی را دریافت خواهند نمود.

جایزه معماری نوین تلفیق شده با میراث فرهنگی به بناهای نوسازی اهدای می‌شود که طراحی برجسته آن‌ها با معماری تاریخی عجین شده باشد. این جایزه پروژه‌های ارسال شده که با طرح و معماری جدید تکمیل شده‌اند را ترغیب کرده تا میراث فرهنگی موجود را غنی تر سازند. ضمایم ساختمانی ، ملحقات جدید ، فضاهای عمومی و ساختارهای جدید مانند پل‌ها ، واجد شرایط شرکت در این رقابت هستند.

جایزه معماری نوین تلفیق شده با میراث فرهنگی به سازگاری سازه‌های نوساز می‌پردازد و به مواردی که بیانگر معماری برجسته است که با مفاهیم تاریخی عجین شده‌اند ، پاداش می‌دهد.

داوطلبان برای شرکت در رقابت‌ها و دریافت اطلاعات بیشتر به وب‌سایت زیر مراجعه کنند:
unic-ir.org

برگرفته از : honaronline.ir

دوشنبه 8 خرداد 1396 ساعت 16:32  
 نظرات